Boek
Engels

Book of the dead

Book of the dead

In de reeks:
Genre:
Nadat dr. Scarpetta een privépraktijk voor forensische pathologie heeft geopend, wordt ze geconfronteerd met een reeks angstaanjagende sterfgevallen.
Extra onderwerp
Taalpunt, Anderstalig
Titel
Book of the dead
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Engels
Uitgever
London: Little, Brown and Company, 2007
387 p.
ISBN
9780316724234 (hardback) 9780316724258 (C format)

Andere talen:

Besprekingen

In het oude centrum van Charleston begint Kay Scarpetta een privépraktijk voor forensische pathologie. Daar houdt ze uiteraard ook een logboek van haar mortuarium bij. Voor een van haar opdrachten reist ze naar Rome. Scarpetta heeft natuurlijk al veel vermoorde mensen en bewijzen van sadisme gezien, maar nu wordt zij geconfronteerd met een reeks angstaanjagende sterfgevallen: de moord op een Amerikaanse tennisster in Rome, een ritueel vermoorde vrouw in een kapitale villa, een misbruikt en gedumpt jongenslichaam. Houden deze zaken verband? De lezer komt daar wel achter als hij ook de privébesognes van Kay voor lief neemt. Er wordt ook eindeloos uitgeweid over tennistoernooien, helaas zonder veel kennis van zaken. In haar laatste paar boeken is Cornwell duidelijk de draad wat kwijtgeraakt en komen haar karakters niet meer zo goed uit de verf. Verder doet ze mee aan de nieuwe trend om ook de Irakoorlog in haar verhaal te betrekken. Misschien leuk voor de fans, maar die zouden ook teleur…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia