Boek
Engels

The bone bed

In de reeks:
Genre:
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta krijgt een videobericht over een verdwenen paleontologe. Ook moet ze getuigen in een zaak tegen een man die zijn vrouw zou hebben doen verdwijnen. En dan is er nog een lijk dat in de haven wordt opgevist.
Titel
The bone bed
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Little, Brown, 2012
463 p.
ISBN
9781408703441 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Hoofdpathologe Scarpetta krijgt een videobericht in haar inbox over een verdwenen paleontologe. Ongeveer op hetzelfde moment dat ze moet getuigen in een zaak tegen een man die zijn vrouw zou hebben doen verdwijnen, wordt ze opgeroepen naar de vindplaats van het lijk van een vrouw dat op een ingenieuze manier in het water werd gedeponeerd. De twee zaken beïnvloeden elkaar en Scarpetta komt in het oog van de (media)storm te staan. Het doet haar moraal ook geen goed dat ze blijkbaar een mol in haar team heeft, dat een nieuwe collega voor jaloezie zorgt bij haar FBI-echtgenoot en haar oude vriend en collega Marino zichzelf in de problemen heeft gedronken. Twintigste thriller met Scarpetta waarin haar vaste collega’s en dus vaste nevenpersonages voor heel wat commotie zorgen en ze het moeilijk heeft haar hoofd erbij te houden. Minder boeiend dan vroeger werk omdat de plot niet meer het belangrijkste is. De aandacht van de lezer wordt te veel naar de relationele problemen gedirigeerd in pla…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie