Als een gescheiden vrouw samen met haar twee zoontjes op vakantie naar Turkije gaat, komt ze voor onverwachte situaties te staan.
Titel
Gestrand
Auteur
Mariëtte Middelbeek
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, 2020
183 p.
ISBN
9789036436885 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 35-jarige Laura is gescheiden en moeder van twee zoontjes (6 en 4 jaar). Op advies van haar zus boekt ze een vakantie in een all-inclusive resort in Turkije. Op weg naar het vakantieoord strandt ze kort op het vliegveld van Istanbul waar het vliegtuig een voorzorgslanding moet maken. Daar maakt ze kennis met het gezin van Anne en Arjen. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming brengen beide gezinnen regelmatig tijd met elkaar door. Bij een jeepexcursie in een rotsachtig gebied stranden ze voor de tweede keer. Laura merkt dat Arjen toenadering tot haar zoekt maar ze wijst hem resoluut af omdat hij getrouwd is. Een gesprek met Anne werpt echter een ander licht op Arjen. Het eigentijds geschreven verhaal geeft goed de onzekerheid weer van een alleenstaande moeder die nu zonder partner en met haar kinderen op vakantie gaat en die verwacht overal gelukkige gezinnen te zien. Van de auteur/journaliste (1983) – bekend door haar chicklits – is dit boek haar zesde roman. Eerdere boeken…Lees verder

Over Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (Wieringerwerf, 1983) is een Nederlands schrijfster. Na haar gymnasium, dat ze doorliep aan het Zuyderzee College in Emmeloord, studeerde ze journalistiek in Utrecht. Sinds 2004 schrijft Mariëtte Middelbeek voor een aantal tijdschriften, waaronder Kek Mama en Vorsten Royale.

Middelbeek begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits (literatuur voor vrouwen). In 2006 kwam haar eerste chicklit uit, Twee is te veel. Van haar hand verschenen onder andere de romans Single & sexy en Turbulentie, dat ook is uitgegeven in Duitsland.

Daarnaast schreef Middelbeek een serie boeken over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving. In deze serie verschenen bij Uitgeverij Marmer de boeken Verhalen uit de ambulance en Verhalen uit de reddingsboot.

Sinds 2014 heeft Middelbeek ook een vijftal jeugdthrillers uitgebracht.

Lees verder op Wikipedia