Boek
Nederlands

Z-duiveltjes in de blibiotheek

Marc De Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lien, Sien en Fien Kriegel vinden boeken lezen maar niks. Ze beleven liever zelf al die superspannende avonturen. Ook het Grote Griezelverkleedfeest, gevolgd door een nachtje slapen in de bibliotheek, kan de zusjes niet overtuigen. Tot blijkt dat er ook spaghetti en pannenkoeken worden geserveerd. In rode duivelpakjes gaat de drieling naar het feest. Maar een en ander loopt flink uit de hand en de
Onderwerp
Bibliotheken, Griezels
Titel
Z-duiveltjes in de blibiotheek
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2010
121 p. : ill.
ISBN
9789059326781 (hardback)

Besprekingen

In het asociale gezin van de brutale 9-jarige drieling Lien, Sien en Fien Kriegel met een werkloze vader en een vreselijk dikke moeder die aan pokeren verslaafd zijn, komt geen normaal eten op tafel. De plaatselijke bibliotheek organiseert een Griezelverkleedfeest, waarbij ook eten op het programma staat. In rode duivelpakjes, die tante toevallig voor de voetbal maakt, en gewapend met het fototoestel dat vader met poker heeft gewonnen, gaat de drieling naar het feest, waar ze al gauw in een spannend avontuur terechtkomen. Derde deel in de serie 'De Kriegeltjes'. Vlot leesbaar verhaal, in korte hoofdstukken met handgeschreven titels. Populair taalgebruik met veel dialoog, waarbij ook schuttingtaal niet uit de weg wordt gegaan. Af een toe een verwijzing via een voetnoot naar vorige delen. De krasserige cartoonachtige illustraties in hoofdzakelijk rood- en bruintinten, passen prima bij het verhaal. Deze verzorgde uitgave heeft een ruime bladspiegel. De Vlaamse auteur schreef vele kinderb…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia