Dvd
Engels
Titel
Everything is illuminated
Regisseur
Liev Schreiber
Naar het werk van
Jonathan Safran Foer
Acteur
Elijah Wood
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Grieks, Hebreeuws, IJslands, Engels voor slechthorenden
EAN
7321932593433
mooov

Over Liev Schreiber

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Isaac Liev Schreiber (San Francisco, 4 oktober 1967) is een Amerikaanse acteur en regisseur. Hij won twee prijzen op het Filmfestival van Venetië voor zijn regiedebuut Everything Is Illuminated (2005), waar hij zelf ook het script voor schreef. Als acteur werd hij in 1999 genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol als Orson Welles in het biografische (televisie)drama RKO 281. Hij werd vooral bekend als Cotton Weary in de Scream-trilogie.

Schriebers broer Pablo Schreiber is eveneens acteur, net als zijn voormalige verloofde Naomi Watts. Samen met haar heeft hij twee zonen.

Filmografie

Als acteur

  • Human Capital (2019)
  • A Rainy Day in New York (2019)
  • Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018, stem)
  • Isle of Dogs (2018, stem)
  • Goon: Last of the Enforcers (2017)
  • The 5th Wave (2016)
  • Pawn Sacrifice (2015)
  • Lees verder op Wikipedia