Luisterboek

Kathy Lindekens... leest

Kathy Lindekens (uitvoerder)
+1
Kathy Lindekens... leest
×
Kathy Lindekens... leest Kathy Lindekens... leest

Kathy Lindekens... leest

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:

Besprekingen

Opname uit 1994 op cd van twintig verhaaltjes en versjes die allemaal over dieren gaan. De teksten zijn uit bekende boeken van Toon Tellegen, Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en anderen. Tussendoor klinken enige pianoklanken. De voorleester is kennelijk een bekende Vlaamse mevrouw, zij leest helder voor met een Vlaams accent. De cd ziet er onaantrekkelijk uit met een zwartwitfoto op de omslag en een nietszeggende titel. Het geheel doet allemaal wat saai en braaf aan en de prachtige teksten boeten zonder zonder hun bijbehorende illustraties in kracht in. Geschikt om te luisteren voor kinderen vanaf 6 jaar.

Over Kathy Lindekens

Kathy Lindekens (Antwerpen, 23 juni 1955) is een Belgische presentatrice en journaliste uit Vlaanderen. Ze was eveneens politica voor de sp.a.

Loopbaan

Afkomst en opleiding

Kathy Lindekens groeide op in Hoboken waar ze van 1966 tot 1972 middelbare school liep aan het Koninklijk Atheneum. Daarna studeerde ze aan het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken (HIVT) af als licentiaat vertaler. Haar moeder, een journaliste, werkte onder meer als privé-secretaresse voor de gewezen socialistische premier Paul-Henri Spaak. Haar vader, eveneens journalist, was tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgsgevangene in Nazi-Duitsland. Lindekens is gehuwd met sportjournalist François Colin met wie ze een zoon heeft.

Radio en Televisie

Tijdens de jaren 1980 en 1990 presenteerde ze radioprogramma's als Sportmarathon en Van Kattekwaad tot Erg…Lees verder op Wikipedia