Boek Nederlands

Het klimaat zijn wij : de wereld redden begint bij het ontbijt

Het klimaat zijn wij : de wereld redden begint bij het ontbijt

Titel
Het klimaat zijn wij : de wereld redden begint bij het ontbijt
Auteur
Jonathan Safran Foer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
We are the weather : saving the planet begins at breakfast
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019
279 p.
ISBN
9789026344770 (paperback)

Besprekingen

Jonathan Safran Foer legt het klimaat op ons bord

Jonathan Safran Foer heeft een meedogenloos helder boek geschreven over de klimaatverandering en wat ieder van ons daaraan kan doen. Begin bij het ontbijt, is zijn credo.

Tien jaar geleden deed ­Jonathan Safran Foer iets geks. De Joods-Amerikaanse schrijver was goed op weg een van de meest spraakmakende romanciers van het nieuwe millennium te worden toen hij plots een non-fictieboek publiceerde. In Dieren eten beschreef hij zijn afdaling in de danteske wereld van de Amerikaanse vleesindustrie.

Zijn lezers vonden het prima. Ook Dieren eten werd een bestseller. Foer de non-fictieschrijver bleek een kopie van Foer de romanschrijver: opnieuw vertelde hij op een heel toegankelijke manier een relevant verhaal. Dat hij de vleesindustrie had uitgekozen, kwam omdat hij pas vader was geworden en hij met een moreel dilemma worstelde. Was het verantwoord zijn kind vlees te laten eten?

Foer besloot na zijn helletocht voorgoed vegetariër te worden - in het diepst van zijn gedachten is hij een onverbeterlijke wereldverbeteraar - maar het mooie aan zijn boek was dat hij nergens het vingertje heft. Hij belichtte alle kanten van het verhaal en …Lees verder