Boek
Nederlands
Een agent van de Amerikaanse geheime dienst krijgt opdracht op zoek te gaan naar een huurmoordenares die zelf bijna slachtoffer werd van een aanslag.
Titel
Prooi
Auteur
John Sandford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mortal prey
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2003
318 p.
ISBN
90-229-8658-6

Besprekingen

Lucas Davenport is terug in het 13e verhaal in de 'Prey'-reeks. Clara Rinker, een professionele huurmoordenares, heeft zich teruggetrokken met haar man (zoon van een drugsbaron) op het Mexicaanse platteland en verwacht een kindje. Bij een gewelddadige aanslag wordt haar echtgenoot vermoord en verliest zij haar ongeboren kind. Zij gaat onverbiddellijk op zoek naar de moordenaars die ze in de omgeving van haar vroegere opdrachtgevers denkt te kunnen vinden. De ongewone politieman Davenport wordt ingeschakeld omdat Rinker zowel de FBI als DEA altijd te vlug af is. Davenport en Rinker hebben drie jaar geleden al eens gewapend oog in oog gestaan en kennen elkaars werkwijze als geen ander.

Sandford haalt nog altijd in Amerika alle bestsellerlijsten met ieder nieuw boek en dat is volledig terecht. De sluwe, intelligente maar toch humoristische Sandford staat borg voor enkele uren gezonde ontspanning met vooral veel actie. [Chris Vandenbroucke]
In deze dertiende thriller over politieman Lucas Davenport uit Minneapolis kruist Davenport de degens met een oude bekende: huurmoordenares Clara Rinker uit 'Verbeten strijd'*. De huurmoordenares is 'met pensioen' en woont in Mexico, maar als haar vriend (zoon van een beruchte lokale drugsbaron) wordt vermoord en zijzelf bijna ook, wil ze wraak nemen. Want in tegenstelling tot wat de drugsbaron veronderstelt, was niet zijn zoon, maar Clara het doelwit. Haar oude opdrachtgevers uit St Louis willen haar uit de weg ruimen. Clara verdwijnt richting St Louis en begint haar oude bazen een voor een om het leven te brengen. Lucas Davenport, wat onwillig, want volop bezig met de voorbereidselen van zijn huwelijk (Davenports privéleven speelt een belangrijke rol in dit verhaal), wordt door de FBI ingehuurd om haar te vinden en haar plannen te verijdelen. Een vlot geschreven, goede thriller vol vaart en actie en met een goede karaktertekening, waarin de spanning goed wordt opgebouwd en leidt naa…Lees verder

Over John Sandford

John Sandford is het pseudoniem van de Amerikaanse auteur John Camp (23 februari 1944). Hij werkte voor de krant Miami Herald van 1971 tot 1978 en verhuisde aansluitend naar Minneapolis waar hij werkte voor Saint Paul Pioneer Press. Hij was een finalist voor de Pulitzer-prijs voor een verhaal over de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. Hij won de Pulitzer-prijs in 1986 met een artikelenreeks over het leven van een moderne boerenfamilie. In 1989 schreef hij zijn eerste fictieromans, de politiethriller Spel op leven en dood (Rules of prey) en Het duivelscontract (The fool's run). De laatste werd onder zijn eigen naam (John Camp) gepubliceerd, de eerste onder het pseudoniem John Sandford . Nadat gebleken was dat romans die onder pseudoniem waren gepubliceerd succesvoller waren, werden alle volgende romans onder het pseudoniem John Sandford gepubliceerd.

BibliografieLees verder op Wikipedia