Boek
Nederlands

Het duister van de maan

John Sandford (auteur)
+1
Het duister van de maan
×
Het duister van de maan Het duister van de maan

Het duister van de maan

Genre:
Virgil Flowers wordt naar een prairieplaatsje gestuurd waar de plaatselijke sheriff niet is toegerust om de ingewikkelde moordzaak op een arts en zijn vrouw op te lossen.
Titel
Het duister van de maan
Auteur
John Sandford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dark of the moon
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2008
290 p.
ISBN
9789022994573

Besprekingen

Meestal staat meestal Lucas Davenport centraal in de boeken van John Sandford, maar in Het duister van de maan is de hoofdrol weggelegd voor een nieuw personage, Virgil Flowers. Flowers is een vlotte, eigenzinnige detective die steeds rock-'n-roll-T-shirts draagt en onderzoek doet op zijn eigen ongedwongen manier. Sandford heeft zijn personage erg goed uitgewerkt, en het is alsof je Flowers als jaren kent.

Flowers werkt bij het Bureau Misdaadbestrijding van Minnesota en wordt door zijn baas, Lucas Davenport, naar Bluestem gestuurd. Daar werden een oude arts en zijn vrouw neergeschoten. De plaatselijke sheriff Stryker weet zich geen raad met deze moord en kan wel wat hulp van buitenaf gebruiken. Wanneer Flowers aankomt in het stadje woedt er net een enorme brand. De boerderij van Bill Judd, de rijkste man van het stadje, brandt volledig af. Wanneer later in de kelder het lijk van Judd wordt teruggevonden, blijkt kwaad opzet niet uitgesloten. Judd was niet erg geliefd in B…Lees verder
Ecoloog/politieman Virgil Flowers(drie keer getrouwd, drie keer gescheiden) van het Bureau Misdaadbestrijding (BM) in St. Paul, Minnesota, is een nieuwe held van thrillerauteur Sandford, die hem introduceerde in ‘Verborgen boodschap’, zijn zeventiende thriller over rechercheur Lucas Davenport. Davenport heeft Virgil drie jaar geleden gerecruteerd voor het BM, en hem ‘alleen maar het ruige werk’ beloofd. Ruig is de zaak waar Virgil in dit verhaal mee te maken krijgt zeker. Hij wordt naar een afgelegen prairiestadje gestuurd voor de vreemde moord op een hoogbejaard echtpaar (bij de man zijn de ogen uit het hoofd geschoten), maar als hij er is, brandt ook nog het huis van een gehate rijke, hoogbejaarde speculant af. Wie heeft het voorzien op deze tachtigers? Het blijkt allemaal te maken te hebben met gebeurtenissen uit het verleden die tot veel armoede en andere ellende in het stadje hebben geleid. Sfeervolle thriller van goede kwaliteit, een goed uitgewerkte intrige, spannende verwikk…Lees verder

Over John Sandford

John Sandford is het pseudoniem van de Amerikaanse auteur John Camp (23 februari 1944). Hij werkte voor de krant Miami Herald van 1971 tot 1978 en verhuisde aansluitend naar Minneapolis waar hij werkte voor Saint Paul Pioneer Press. Hij was een finalist voor de Pulitzer-prijs voor een verhaal over de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. Hij won de Pulitzer-prijs in 1986 met een artikelenreeks over het leven van een moderne boerenfamilie. In 1989 schreef hij zijn eerste fictieromans, de politiethriller Spel op leven en dood (Rules of prey) en Het duivelscontract (The fool's run). De laatste werd onder zijn eigen naam (John Camp) gepubliceerd, de eerste onder het pseudoniem John Sandford . Nadat gebleken was dat romans die onder pseudoniem waren gepubliceerd succesvoller waren, werden alle volgende romans onder het pseudoniem John Sandford gepubliceerd.

BibliografieLees verder op Wikipedia