Artikel uit tijdschrift
'Te gast' bij een Vlaamse kunstenaar die werkt met keramiek en porselein.
Tijdschrift
Kunsttijdschrift Vlaanderen, Jrg. 66 (2017) nr. 362, p. 36
Annemie Smekens
Jean Luc Meulemeester

Over Jean Luc Meulemeester

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Andries Van den Abeele

Jean Luc Meulemeester (Brugge, 15 juli 1955) is een Belgisch kunsthistoricus, stoetenbouwer en cultuurambtenaar.

Levensloop

Geboren als zoon van Carlos Meulemeester en Georgette Vermeersch, volbracht hij zijn middelbare studies in Brugge.

Aan de Rijksuniversiteit Gent behaalde hij het licentiaat 'kunstgeschiedenis en oudheidkunde' en het licentiaat 'pers- en communicatiewetenschappen'. Zijn licentiethesis handelde over Jacob van Oost de Oudere (1603-1671). Hij behaalde ook het diploma van gids van Brugge en West-Vlaanderen en de akte van bekwaamheid voor bibliotheken.

Vanaf 1983 was hij diensthoofd cultuur en conservator verbonden aan de stad Oudenburg. Hij stimuleerde de oprichting van het Romeins Archeologisch Museum (RAM) en het nemen van verschillende culturele initiatieven (o.a. de week van de cultuur, de 11 juliviering, het Romeins weekend), gaf veel voordrachten en organiseerde daguitstappen. Hij is …Lees verder op Wikipedia