Grote letter
Nederlands

Een arm vol goudsbloemen

Wanneer een jonge Groningse voor haar egoï͏̈stische vader en diens nieuwe gezin gaat zorgen, moet ze haar eigen geluk opzij zetten.
Titel
Een arm vol goudsbloemen
Auteur
Henny Thijssing-Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2019
429 p.
ISBN
9789036436236 (hardback)

Besprekingen

Na het overlijden van haar moeder moet een jonge vrouw, Rita, haar eigen leven en geluk op een zijspoor zetten om voor haar egoïstische vader en diens nieuwe gezin te zorgen. Na veel moeilijkheden en een lange, zorgelijke periode, breken echter ook voor Rita, haar verloofde en het door haar geadopteerde halfbroertje en -zusje, betere tijden aan. Deze in Groningen spelende familieroman heeft een christelijke strekking.

Over Henny Thijssing-Boer

Henny Thijssing-Boer (Sint-Annen, 7 februari 1933 - Winschoten, 24 mei 2011) was een Nederlandse schrijfster.

Thijssing-Boer, dochter van een landarbeider, groeide op in de provincie Groningen. Op negenjarige leeftijd verhuisde zij naar Warffum. Zij ontwikkelde zich als autodidact tot een veel gelezen schrijfster van streekromans. Haar boeken dragen een protestants-christelijke signatuur tegen de achtergrond van het Groningse platteland.

In 1992 behaalde ze de eerste plaats in de top 100 van de leenrechtvergoeding over 1991 in Nederland.

Thijssing-Boer was gehuwd en laat twee kinderen na.

Bibliografie

  • Als de tijd daar is (1976)
  • Hoeve Marloes (1976)
  • Eens komt het geluk (1977)
  • Zon en Schaduw (1977)
  • De thuiskomst van Hidde (1977)
  • Wie liefde zaait (1978)
  • Dit kleine geluk (1978)
  • Toen de pereboom bloeide (1979)
  • Een mens is maar een men…Lees verder op Wikipedia