Dvd
Nederlands
Een tachtiger die sinds de dood van zijn vrouw bij zijn dochter inwoont, besluit weer op zichzelf te gaan wonen en een nieuw leven te beginnen
Onderwerp
Ouderen
Titel
Vidange perdue / scen. en regie door Geoffrey Enthoven
Regisseur
Geoffrey Enthoven
Componist
Tom Kestens Lalalover
Acteur
Nand Buyl Viviane De Muynck Marijke Pinoy
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Bridge Pictures, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 88 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8711983484368
mooov

Besprekingen

Een tragikomedie uit 2006 van de Vlaamse regisseur Geoffrey Enthoven met in de hoofdrol Nand Buyl (Thuis, De Kavijaks). Hoofdpersoon Lucien is een eigenzinnige man van in de tachtig die sinds de dood van zijn vrouw inwoont bij zijn dochter en haar gezin. Echt soepel loopt dat niet, en wanneer zijn geliefde kleindochter in Parijs gaat studeren, besluit hij terug te gaan naar zijn eigen woning en een nieuw leven te beginnen. Hij krijgt een relatie met een jongere buurvrouw, waarna de problemen en misverstanden zich opstapelen. De titel betekent zoveel als 'verloren verpakking'. Mathieu Dams (K.U.T. site, i): '(...) De grote troef van Vidange Perdue is ongetwijfeld een geweldig vinnige Nand Buyl (...)'. Dams vindt dat de jeugdige regisseur zichzelf soms voorbijholt, maar: '(...) Toch verdient Geoffrey Enthoven, nog maar aan zijn tweede film toe, een pluim voor de poging. Nand Buyl verdient het eeuwig leven.' Als extra een Achter de schermen.

Over Geoffrey Enthoven

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rastrojo (DES)

Geoffrey Enthoven (Wilrijk, 6 mei 1974) is een Vlaams filmregisseur en producent.

Voor televisie werkte hij ook als regisseur voor een aantal afleveringen van de VTM-telenovela Sara.

Filmografie

  • Broer (2016)
  • Voor wat hoort wat (televisieserie, 2015)
  • Halfweg (2014)
  • Hasta la vista (2011)
  • Dag en Nacht (televisieserie, 2010)
  • Meisjes (2009)
  • Happy Together (2008)
  • Vidange Perdue (2006)
  • Les Enfants de l'amour (2002)
  • De Aanspreker (1999)

Onderscheidingen

Voor Les Enfants de l'amour kreeg hij de publieksprijs in 2002 op het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent. Vidange Perdue won de Golden Rosa Camuna op de filmmeeting van Bergamo en de prijs voor beste film naast de prijs van de onafhankelijke filmzaaluitbaters op het internationaal filmfestival van Mannheim-H…Lees verder op Wikipedia