Boek
Nederlands

Is dat mijn dinosaurus?

Fiona Watt (auteur), Rachel Wells (illustrator)
+1
Is dat mijn dinosaurus?
×
Is dat mijn dinosaurus? Is dat mijn dinosaurus?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een klein muisje ontmoet enkele dinosaurussen voordat ze die van haarzelf herkent. Hardkartonnen prentenboek met felgekleurde tekeningen en voelelementen. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Extra onderwerp
Kartonboeken
Titel
Is dat mijn dinosaurus? / Fiona Watt ; ill. Rachel Wells
Auteur
Fiona Watt
Illustrator
Rachel Wells 1981-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
That's not my dinosaur...
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Usborne, 2002
[10] p. : ill.
ISBN
90-5457-212-4 9789054572121

Besprekingen

In dit mooi uitgevoerde deeltje uit een serie vraagt een klein wit muisje zich af waar haar dinosaurus is. Verschillende dinosaurussen passeren de revue, maar van de ene dinosaurus is de staart te pluizig, van de andere zijn de tanden te ribbelig en van weer een andere zijn de horens te ruw. Uiteindelijk vindt ze haar dinosaurus van wie de stekels zacht zijn. Aantrekkelijk, hardkartonnen voelboekje voor de allerkleinsten waarin delen van de dinosaurus te voelen zijn door het gebruik van verschillende materialen. Stevige, hardkartonnen uitvoering met twee afgeronde hoeken en voorzien van vijf vrolijke, felgekleurde illustraties die een dubbele pagina beslaan. Bij elke illustratie stelt het muisje de vraag: “Is dat mijn dinosaurus?”. Op de groene omslag is een paarse dinosaurus en een klein wit muisje te zien. In de dinosaurus zitten vijf ingestanste gaten waardoor je een glimmende reliëfstof kunt voelen. Al geschikt voor jonge peuters.

Dat is niet mijn dinosaurus...

In dit voelboekje gaat Muis op zoek naar haar dinosaurus. Baby's en peuters helpen Muis. Ze kunnen het dier aanraken en op die manier ontdekken of het de juiste dinosaurus is. Maar Muis vindt haar dinosaurus niet. De staart is te pluizig of de tanden zijn te hobbelig, de vinnen zijn te glad of de hoorns te ruw. Tot Muis de juiste dinosaurus vindt op de allerlaatste bladzijde. Deze stekels zijn zo zacht! Peuters maken kennis met verschillende lichaamsdelen van de dinosaurus. Ze kunnen zelf de staart, de tanden, de vinnen, de hoorns en de stekels voelen.De dieren zijn heel onnatuurlijk voorgesteld met felle kleuren die wel aantrekkelijk zijn voor peuters. De onmogelijke kleuren passen in de fantasiewereld. Elke dino wordt paginagroot getekend over de dubbele bladzijde. De tekst is kort, het lettertype niet echt aantrekkelijk. Telkens lees je dezelfde zin: Dat is niet mijn dinosaurus., gevolgd door de reden waarom niet. Peuters zullen deze zin snel herhalen. Ze houd…Lees verder