Boek
Frans

La vengeance du pardon

+1
La vengeance du pardon
×
La vengeance du pardon La vengeance du pardon

La vengeance du pardon

Genre:
Bundel van vier lange verhalen over vergeving en wraak.
Onderwerp
Vergeving
Extra onderwerp
Vergiffenis
Titel
La vengeance du pardon
Auteur
Eric-Emmanuel Schmitt
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2017
325 p.
ISBN
9782226399199 (paperback)

Besprekingen

Bundel met vier lange verhalen van de Franse-Belgische auteur Eric-Emmanuel Schmitt, bekend van o.a. ‘Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran’ (2001). Het overkoepelend thema is ‘vergeving en wraak’. ‘Les Sœurs Barbarin’ gaat over een tweeling waarvan de een succesvol door het leven gaat en de ander zich steeds meer achtergesteld voelt. Het ergste is nog dat de succesvolle zus de ander haar jaloezie vergeeft. Wraak en vergeving wisselen elkaar af. Het tweede verhaal schetst een vader die na een zomerliefde een meisje zwanger maakt en haar met hun zoon aan hun lot over overlaat. Op latere leeftijd wil hij echter toch contact. Is vergeving dan mogelijk? Het titelverhaal gaat over een vrouw die in de gevangenis de moordenaar van haar dochter bezoekt. Probeert ze hem te vergeven, of wil ze juist wraak door hem steeds te blijven bezoeken en zo te confronteren met zijn misdaad? Het zijn indringende verhalen waarbij Schmitt (1960) steeds weer op een andere manier een maatschappelijk en socia…Lees verder

Over Eric-Emmanuel Schmitt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Asclepias

Éric-Emmanuel Schmitt is een Frans-Belgisch schrijver die geboren werd op 28 maart 1960 in Lyon. Hij woont sinds 2002 in Brussel en verwierf in 2008 de Belgische nationaliteit.

Hij studeerde filosofie aan de Sorbonne in Parijs. In 1987 behaalde hij zijn doctoraat met een scriptie over Diderot. Zijn tweede toneelstuk, De bezoeker (Le visiteur), werd bekroond met drie Molière-prijzen.

In 2016 werd hij benoemd als Commandeur in de Kroonorde.

Vertaalde werken

Romans

  • Het evangelie volgens Pilatus (2000)
  • Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran (2001)
  • Odysseus uit Bagdad (2009)
  • De vrouw in de spiegel (2011)
  • Le poison d'amour (2014)
  • Journal d'un amour perdu (2019)

Toneelstukken