Boek
Nederlands

De vrouw van de bankier

Cristina Alger (auteur), Gerda Baardman (vertaler)
Een Amerikaanse vrouw, wier omgekomen man voor een Zwitserse bank werkte, en een Amerikaanse journaliste ontdekken een groot internationaal datalek bij banken en dat heeft verstrekkende gevolgen.
Titel
De vrouw van de bankier
Auteur
Cristina Alger
Vertaler
Gerda Baardman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The banker's wife
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2018
319 p.
ISBN
9789046824382 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De vrouw van de bankier

Eerste zin. Op de luchthaven RAF Northolt bij Londen kregen maar weinig toestellen toestemming om op te stijgen.

De Amerikaanse Annabel Werner wacht in Zwitserland op haar man, een topbankier bij Swiss United. Wanneer zijn vliegtuig neerstort, ontdekt ze dat een achternicht van Syrisch president Assad bij hem was. Een ongeluk? Moord? Iets anders? Journaliste Marina, bijna-schoondochter van de Democratische presidentskandidaat in de VS, krijgt een explosieve geheugenstick over de geheimen van Swiss United in handen, dat gespecialiseerd is in smerig geld van de machtigen en gevaarlijken der aarde wegsluizen. Terroristen, gangsters en wereldleiders parkeren zo offshore hun geld. Assad is een van hen, en ook Marina’s schoonvader komt in het vizier. Heel wat keurige bankiers, zo blijkt, zijn bovendien niet vies van bloed aan eigen handen.

Omdat offshorebankieren naast een smerige ook een vrij saaie materie is, mikt Alger nog meer dan in De Darlings van New York op romantiek die zo uit soaps als Dynasty lijkt weggelopen. De mannen zijn schrikwekkend knap, smoorverliefd en hartstochteli…Lees verder

Een Amerikaanse vrouw wier man, werkend voor een offshore bank in Zwitserland, bij een vliegramp is omgekomen en een Amerikaanse journaliste gaan onafhankelijk van elkaar, vanwege uitgelekte geheime informatie, nasporingen verrichten. Daarbij ontdekken ze een groot internationaal datalek bij banken, hetgeen verstrekkende gevolgen heeft. Een uitstekend gecomponeerde, spannende thriller. Een goed opgebouwd plot voert naar een zinderende finale. Sfeer, milieu en karaktertekeningen zijn raak getroffen. Een ware pageturner. Van een auteur (1980) die alle ins en outs van de financiële wereld kent; ze was bedrijfsjurist en werkte bij investeringsbank Goldman Sachs. Ze schreef eerder o.a. 'De Darlings van New York'*.

Over Cristina Alger

Cristina Alger (New York, 1980) is een Amerikaans juriste en auteur van spannende romans.

Leven en werk

Alger studeerde af aan Harvard en New York University School of Law, was bedrijfsjurist en werkte als analist bij Goldman Sachs voordat ze schrijver werd. Haar vader was de bekende investeringsexpert David Alger, die in 2001 omkwam tijdens de aanslag op de Twin Towers.

De New York Times noemt haar de bestseller auteur van The Banker’s Wife, Girls Like Us, The Darlings en This Was Not the Plan. Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Privé

Alger woont in New York met haar echtgenoot en kinderen.

Bibliografie (selectie)