Boek
Engels

Thanks for the memories

Cecelia Ahern (auteur)
Na een bloedtransfusie lijkt een vrouw eigenschappen van de bloeddonor over te nemen.
Titel
Thanks for the memories
Auteur
Cecelia Ahern
Taal
Engels
Uitgever
London: Harper, 2008
489 p.
ISBN
9780007275380

Andere talen:

Besprekingen

De al enige tijd gescheiden en eenzame Justin Hitchcock (43) laat zich, hopend op een afspraakje, door een knappe arts ompraten om bloed te doneren. Wanneer Joyce Conway (38, ik-persoon) nog in diezelfde maand door een tragische val van de trap een miskraam krijgt, krijgt ze in het ziekenhuis zijn bloed toegediend. De gebeurtenis zorgt voor grote veranderingen in haar leven: ze besluit haar huwelijk te beëindigen en bij haar vader in te trekken, maar ontdekt daarnaast ook dat ze ineens vloeiend Italiaans spreekt, van alles over architectuur weet, en dingen 'herinnert' die ze zelf niet meegemaakt heeft. Kan een bloedtransfusie donor en ontvanger werkelijk met elkaar verbinden? En zo ja, wie is dan haar donor? Onderhoudende, prettig weglezende chicklit-roman met sympathieke personages en een wisselend perspectief, die naast aangrijpende passages ook genoeg momenten bevat die de lezer hardop doen lachen. De auteur (Dublin, 1981) publiceerde eerder vier andere titels, waaronder de bestsel…Lees verder

Over Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie