Grote letter
Nederlands

PS : ik hou van je

Cecelia Ahern (auteur), Inge Vlaspolder (vertaler)
Een gelukkig getrouwd jong stel stelt speels een lijst samen van dingen die een van hen moet doen als de ander overlijdt.
Titel
PS : ik hou van je
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Inge Vlaspolder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
PS, I love you
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2010
2 delen (374, 347 p.)
Aantekening
Wordt vervolgd door: De P.S. I love you Club
ISBN
9789036426602 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Sommige romans zijn al bestsellers voordat ze uit zijn, zelfs debuten, zo was het ook met dit debuut van de dochter van de Ierse oud-premier Bertie Ahern. Het verhaal: Holly en Gerry zijn een zeer gelukkig getrouwd jong stel, Holly denkt niet dat ze het zou redden zonder Gerry. Als grap hebben ze een 'Lijst' bedacht, met opdrachten voor Holly als Gerry onverhoopt dood zou gaan. En dan gebeurt het onvoorstelbare: Gerry krijgt een hersentumor en sterft. Holly's wereld stort in. Gerry heeft echter inderdaad een 'Lijst' gemaakt, een serie van tien envelopjes, voor iedere maand een, met opdrachten, steeds eindigend met 'PS: Ik hou van je'. Met behulp van Gerry's 'Lijst', en haar familie en vrienden, slaagt Holly erin om die eerste moeilijke periode door te komen, haar verdriet te verwerken en een nieuw leven te beginnen. Een met vaart geschreven, onderhoudend en lekker weglezend, warm en romantisch verhaal, een tranentrekker eersteklas, met een sympathieke en levensechte hoofdpersoon. Niet…Lees verder

Over Cecelia Ahern

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door User:Dmitry Rozhkov

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie