Luisterboek
Nederlands

Bart Peeters vertelt Peter & de wolf

Bart Peeters (verteller), Sergej Prokofjev (componist)

Bart Peeters vertelt Peter & de wolf

Doelgroep:
Alle leeftijden
Muzikaal sprookje waarin de slimme Peter te hulp komt als een hongerige wolf een eend heeft verschalkt en het op de poes en een vogel heeft gemunt. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Bart Peeters vertelt Peter & de wolf
Verteller
Bart Peeters
Componist
Sergej Prokofjev 1891-1953
Uniforme titel
Peter & de wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
EMI Classics, [2008]
1 cd
Aantekening
CD bevat ook Karnaval van de dieren van componist Camille Saint-Saëns
EAN
0724355508225

Besprekingen

Heruitgave van een cd uit 1993 met het muzikale sprookje Peter & de Wolf verteld door de Belgische zanger, acteur en presentator Bart Peeters, gecombineerd met het orkestwerk Carnaval der dieren van Saint-Saëns. Een bekende combinatie als het om de eerste klassieke muziek voor kinderen gaat. De muziek waar Bart Peeters op enthousiaste wijze het verhaal bij vertelt (en ook de muziek van het Carnaval der dieren) werd al opgenomen in 1984. Dat hindert allemaal niets, het zijn uitstekende opnames van het Israel Philharmonic onder leiding van Zubin Metha. Peter & de wolf is het klassieke muziekeducatieve sprookje over het jongetje Peter, zijn opa, de eend, het vogeltje, de wolf en de jagers. Het Carnaval der dieren is een instrumentaal werk in vijftien delen waarin dieren op beeldende wijze worden verklankt. De dieren variëren van concreet (zwaan, olifant) tot minder concreet (fossielen, aquarium). Altijd leuk om de kinderen te laten raden. Het cd-boekje bevat de complete tekst bij Peter &…Lees verder

Over Bart Peeters

Bart August Maria Peeters (Mortsel, 30 november 1959) is een Vlaams zanger, drummer, gitarist, presentator en acteur. Peeters studeerde Germaanse filologie en theaterwetenschappen in Antwerpen.

Loopbaan

Televisie en radio

Peeters' eerste verschijning op de Vlaamse televisie was als kleuter, op de schoot van Tante Terry. Zijn echte televisiecarrière begon nadat hij door Nonkel Bob gevraagd werd als acteur in de serie Bart Banninks in 1972. Begin jaren 80 presenteerde Peeters onder andere de programma's Villa Tempo, Elektron en Pop-Elektron op de toenmalige BRT.

Ondertussen boekte hij ook succes op de radio: samen met Hugo Matthysen maakte hij vanaf 1988 op Studio Brussel het legendarische radioprogramma Het Leugenpaleis. In 1999 werd van dit programma een televisieserie gemaakt onder de titel Het Peulengaleis. In 1993 en 1994 speelde hij…Lees verder op Wikipedia