Boek
Engels

The god of small things

Arundhati Roy (auteur)

The god of small things

Arundhati Roy (auteur)
Een Indiase tweeling, die van elkaar werd gescheiden nadat een Engels nichtje in hun bijzijn om het leven is gekomen, wordt na 23 jaar weer herenigd en beleeft opnieuw de gebeurtenissen uit die tijd.
Onderwerp
Familie, Tweelingen, India
Titel
The god of small things
Auteur
Arundhati Roy
Taal
Engels
Uitgever
London: Flamingo, 1997
339 p.
ISBN
0-00-655109-2 9780006551096

Andere talen:

Besprekingen

Schitterend debuut van de Indiase schrijfster met een roman die zowel de ziel van India als de menselijke ziel blootlegt. Het verhaal van de tweeling Estha en Rahel begint 23 jaar nadat zij wreed van elkaar gescheiden werden. Dat gebeurde enkele weken nadat hun Engelse nichtje Sophie, op bezoek in India, om het leven kwam bij een ongeval waar de twee bij betrokken waren. Via terugblikken worden op onnavolgbare wijze de afschuwelijke gebeurtenissen van die tijd stukje bij beetje onthuld en ontvouwt zich een familiedrama, waarbij de lezer een gevoel van onvermijdelijkheid en soms haast fysieke pijn ervaart. Knappe opbouw, langzaam opgevoerde spanning en prachtig poe͏̈tisch Engels: iedere zin is zorgvuldig gecomponeerd en toch loopt het geheel soepel en natuurlijk. Een wijs boek ook, dat laat zien hoe één gebeurtenis een aantal levens ingrijpend kan veranderen en hoe onrechtvaardig het kastensysteem is. Een boek om de tijd voor te nemen, langzaam te consumeren en intens van te genieten. …Lees verder

Over Arundhati Roy

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Augustus Binu/ facebook

Suzanna Arundhati Roy (Shillong, Meghalaya, 24 november 1961) is een Indiaas (Engelstalig) schrijfster en politiek activiste.

Leven

Arundhati Roy is de dochter van een Syrisch-christelijke moeder en een hindoe-vader, eigenaar van een theeplantage. Haar jeugd bracht ze door in Aymanam, een dorp in Kottayam (district), Kerala. Toen ze 16 was ging ze naar Delhi en startte met een studie aan de Delhi School of Architecture; daar leerde ze ook haar eerste man kennen. In 1984 ontmoette ze haar tweede man, de filmmaker Pradeep Kishen. Hij introduceerde haar in de filmwereld. Ze speelde eerst enkele kleinere rollen en begon later ook draaiboeken te schrijven (In Which Annie Gives it Those Ones, Electric Moon en de televisieserie Banyan Tree).

The God of Small Things

In 1992 begon Arundhati Roy te werken aan haar eerste roman, The God of Small Things…Lees verder op Wikipedia