Besprekingen

Tweede album* van de Australische boyband die bestaat uit bestaat uit Luke Hemmings, Calum Hood, Ashton Irwin en Michael Clifford. Deze vier tieners gelden als het Australische antwoord op One Direction (dat een jaar vrij af neemt). Ze schrijven wél zelf hun liedjes en nemen daarbij punk als uitgangspunt. Ze zingen alle vier en spelen daarnaast ook zelf gitaar, basgitaar en drums. Tijdens de bijbehorende 'Sounds Live Feels Live Tour' zullen de jongens ook Nederland aandoen. Jon Dolan (rollingstone.com) schrijft dat 5SoS even 'catchy and cute' is als One Direction, maar dat hun pop-punk sound meer doet denken aan rockband Blink-182 dan aan boyband Backstreet Boys. Hij geeft het album 3 sterren.

Over 5 Seconds of Summer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alex Goykhman

5 Seconds of Summer, vaak verkort als 5SOS, is een Australische rockband, opgericht in Sydney in 2011. De band bestaat uit hoofdzanger en gitarist Luke Hemmings, hoofdgitarist Michael Clifford, bassist Calum Hood en drummer Ashton Irwin. Tussen 2011 en begin 2012 plaatsten ze Youtube-videos van zichzelf waarin ze covers zongen van verschillende artiesten. Ze zijn internationaal bekend geworden door te touren met de Engels-Ierse band One Direction tijdens hun 'Take Me Home Tour' in 2013. Sindsdien hebben ze vier studioalbums uitgebracht en drie wereldtours achter de rug.

Begin 2014 bracht de band "She Looks So Perfect" uit als hun debuutsingle, die bovenaan de hitlijsten stond in Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Hun gelijknamige debuutalbum werd uitgebracht in juni 2014, en stond op nummer 1 in 11 landen. Dit werd later gevolgd door een livealbum getiteld LIVESOS. Ze gingen op hun eerste headliner-tour Rock Out with Your So…Lees verder op Wikipedia