Anderstaligen

Taalpunt

In het Taalpunt vind je alle hulpmiddelen om Nederlands te leren: taalcurcussen, woordenboeken, uitspraakgidsen, tweetalige leesboeken en de Wablieft-krant met nieuws in duidelijke taal. Het Taalpunt bevindt zich naast de internetpc's.

Makkelijk lezen

Naast het Taalpunt vind je de kast van Makkelijk Lezen. Hier staan boeken met een eenvoudig taalgebruik en een duidelijke lay-out. Handig voor anderstalige nieuwkomers!

Luisterboeken

Luisterboeken zijn een ideale manier om je woordenschat te vergroten en de correcte uitspraak van Nederlandse woorden te leren. Je vindt ze in de kast naast de nieuwe dvd's.

Vlaamse films

Een Vlaamse film of serie bekijken is een leuke manier om Nederlands te leren. Alle Vlaamse films en series werden voorzien van het logo van Taalpunt (zie foto).


Rondleidingen op maat van NT2

Ben je leerkracht in het anderstalig onderwijs en wil je graag een rondleiding in de bibliotheek op maat van de klas? Geen probleem! We nemen jullie graag op sleeptouw en geven met plezier uitleg over de bibliotheek. We leiden jullie doorheen onze collectie, geven uitleg over de werking van de bib en beantwoorden al jullie vragen. 

Indien gewenst kunnen groepen dan aansluitend materialen lenen.
Groepsbezoeken worden altijd buiten de openingsuren van de bibliotheek georganiseerd.

Maak vooraf een afspraak met de bibliothecaris via bibliotheek@depanne.be

NT2 in De Panne

Cervogo

Cervo-go De Panne

Anderstalige nieuwkomers kunnen lessen Nederlands volgen bij Cervo-go De Panne. Gevorderde sprekers zijn welkom op de spreekateliers.

Meer info

Voor de jeugd

taalkr8

TAALKR8 De Panne

Kinderen van het 1ste tot het 6de leerjaar die graag hun Nederlands op een leuke en uitdagende manier willen verbeteren kunnen terecht bij TAALKR8! 

Bekijk de kalender