Anderstalig

Taalpunt

Taalpunt.PNG

Ben je nieuwkomer of anderstalige en wil je Nederlands leren of oefenen? Of woon je hier al lang maar wil je beter Nederlands leren lezen en schrijven?

Kom dan naar het Taalpunt in de bibliotheek. Je vindt er volgende hulpmiddelen:

  • Taalcurcussen
  • Woordenboeken
  • Beeldwoordenboeken
  • Uitspraakgidsen
  • Tweetalige leesboeken
  • Wablieft-krant met nieuws in duidelijke taal

 

Makkelijk lezen

Naast het Taalpunt vind je de kast van Makkelijk Lezen. Hier staan boeken met een eenvoudig taalgebruik en een duidelijke lay-out. Handig voor anderstalige nieuwkomers!

 

Luisterboeken

Luisterboeken zijn een ideale manier om je woordenschat te vergroten en de correcte uitspraak van Nederlandse woorden te leren. Je vindt ze in de kast naast de nieuwe dvd's en tussen de prentenboeken.

 

Vlaamse films

Een Vlaamse film of serie bekijken is een leuke manier om Nederlands te leren. Alle Vlaamse films en series werden voorzien van het logo van Taalpunt (zie foto).


Rondleidingen op maat van NT2

Ben je leerkracht in het anderstalig onderwijs en wil je graag een rondleiding in de bibliotheek op maat van de klas? Geen probleem! We nemen jullie graag op sleeptouw en geven met plezier uitleg over de bibliotheek. We leiden jullie doorheen onze collectie, geven uitleg over de werking van de bib en beantwoorden al jullie vragen. 

Indien gewenst kunnen groepen dan aansluitend materialen lenen.
Groepsbezoeken worden altijd buiten de openingsuren van de bibliotheek georganiseerd.

Maak vooraf een afspraak met de bibliothecaris via bibliotheek@depanne.be