Vertelconcert: Bron van pijn - de verloren jeugd van mijn grootvader

In het vertelconcert legt Miguel Bouttry uit hoe hij voor het schrijven van zijn boek de voorbije jaren op zoek ging naar het duistere oorlogsverleden van zijn grootvader en zo van de ene verrassing in de andere viel. Muzikant Philippe Boey zorgt voor een sterke en meeslepende soundtrack bij het verhaal. Het vertelconcert ‘Bron van pijn’ sleurt je op die manier mee in een emotionele speurtocht naar een bewogen familieverleden en katapulteert je terug naar één van de donkerste periodes uit de 20ste eeuw.

Miguel Bouttry is een gepassioneerd verteller en schrijver. Met zijn organisatie Rent a Guide specialiseerde hij zich in het brengen van verhalen over WO1. Ook op TV gaf hij vaak duiding over deze periode in onze regio, Zo was hij te zien in Vlaanderen Vakantieland, op Focus-WTV en werkte hij mee aan het Ketnet/BBC-programma ‘Kleine Handen in een Grote Oorlog’.


In 2018 debuteerde Miguel met zijn novelle ‘De Klap’. Sinds 2019 woont hij in de Morvan (F) waar hij zijn historische roman ‘Bron van pijn’ schreef, die in februari verschijnt. Het boek is gebaseerd op het leven van zijn grootvader die in 1941 collaboreerde met de Duitsers:
"De jonge West-Vlaming Flor Turbour leeft in het naoorlogse Duitsland ondergedoken bij het gezin van zijn verloofde. Daags voor hun huwelijk wordt hij gearresteerd en belandt hij voor lange tijd in de gevangenis. In de eenzaamheid van zijn opsluiting is er de confrontatie met de gevolgen van zijn keuzes, de kracht van liefde en jaloezie, maar vooral de confrontatie met zichzelf."

Tickets: Toerisme De Panne | 058-42 18 18 | toerisme@depanne.be  | Zeelaan 21, 8660 De Panne

Info en organisatie: Dienst Cultuur | 058-42 97 53 | cultuur@depanne.be | Zeelaan 21, 8660 De Panne

Bron: UiT