Slothappening 'Iedereen dichter'

Voor het project 'Iedereen Dichter' brengt auteur Astrid Haerens een voorstelling streekgedichten en poëzieplattegrond in de Sint-Bartholomeuskerk van Pollinkhove.

Auteur Astrid Haerens trok vorige lente rond in het noorden van de Westhoek. Aan de hand van ontmoetingen, workshops en publieke interventies ging ze op zoek naar de hartslag van de streek. Samen met de bewoners legde ze het verborgene bloot. Het resultaat van deze poëtische queeste zijn gedichten over de gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Lo-Reninge, Koksijde, Houthulst, Veurne en Nieuwpoort, een multimediale website en uniek beeldmateriaal. We presenteren dit tijdens een dichterlijke avond in het pittoreske Westhoekdorp Pollinkhove. Samen met Astrid Haerens (poëzie), Augustijn Vermandere (muziek) en dichters uit en over de Westhoek.

Astrid Haerens over 'Iedereen Dichter': "De Westhoek ademt poëzie. Dan heb ik het niet alleen over het landschap, maar in de eerste plaats over de mensen. Meer dan honderdvijftig mannen, vrouwen en kinderen heb ik gesproken. Hun verhalen, hun geheimen en hun verlangens hebben me aangegrepen en lieten me niet meer los. Zo stil het er van buitenaf soms lijkt, zo levendig borrelt het er binnenin. Deze ontmoetingen heb ik in tekst en beeld proberen gieten, steeds meer gebeten door deze intense streek en haar inwoners."
 

Info en inschrijven: www.achthoek.net

Surf ook al eens naar de website www.Iedereendichter.be - daar kan je de groei van het project volgen.

'Iedereen dichter' is een initiatief van Achthoek, i.s.m. Poëziecentrum Gent.

0573bede-569d-49cc-86c8-3cdd62f8477c.jpeg